Ultralight Trend Setter – Is Our Priority

It's not the brand but how you use your rod...

"Kanicen Nix" an Ultralight Trend Setter; a brand created by a passionate Ultralight Angler known as Kanicen Nix. Every products is carefully designed, tuned and tested by Malaysian top anglers to make sure the effectiveness for the targeted fishes and suitability in our environment. Built exclusively for Ultralight Anglers who love Extreme Experience to gain Maximum Satisfaction.

  • First Malaysian Brand
  • THE Ultralight Trend Setter
  • Futuristic & Visionary Design
  • Engineered For Ultralight Anglers
  • Fully Tested For Maximum Satisfaction
  • Saya amat berbangga apabila mendapat tahu bahawa kawan yang saya Kanicen Nix kenal lebih 20 tahun sejak zaman sekolah lagi telah mengeluarkan produknya sendiri setelah berusaha keras selama ini. Saya amat berbangga apabila adanya produk orang Malaysia. Selamat maju jaya.

    Mohd Shah
    Mohd Shah
  • Yang aku suka Soft plastic Kanicen Nix sebab tak allergic kalau bercampur dgn sp lain... sesetengah sp mudah mencair.

    Zamisma Abu
    Zamisma Abu
  • Soft plastic Kanicen Nix gerenti strike memang terbukti berkesan....cakap banyak tak guna ... try sendiri kalau nak tahu.

    KP Than
    KP Than
  • Soft Plastic keluaran saudara mastersifu Kanicen Nix memang terbaik termantap termashur di perairan Malaysia. Sejak menggunakannya saya tidak lagi kesepian hasil pancing. SP kanicen nix, GERENTI STRIKE !!!

    Alan Adnilron Alan
    MohdIzwan MdYusof
  • Terbaik, sangat universal kepada diet-diet ikan (siakap, bulan, haruan, tilapia & pb).

    Alan Adnilron Alan
    Alan Adnilron Alan
  • Soft plastic Kanicen nix Grenti strike memang mencakup dan memang grenti strike... Dulu saya bazir duit tuk beli gewang-gewang micro yang mahal tapi selepas keluaran grenti strike ni memang box full dengan sp... Memang proven... Price pun cantek... :)

    Thava Prasanth Ravi Chandran
    Thava Prasanth Ravi Chandran
  • KANICEN NIX - Curly/Single Tail White... Kualiti memang terbaekkkkk... SP tak rosak walaupun dah banyak kali disambar haruan.

    Lai Itosaiasoka
    Lai Itosaiasoka
  • Spoon Tarponish Kanicen Gold & Silver setiap balingan ada sambaran... Mamang terbaikkkk lah... Dgn harga yang berpatutan dan service yg terbaik anda perlu memiliki nye...

    Firdaus Yahya
    Firdaus Yahya
  • Saya lebih suke gune soft baits yg admin bawak masuk sebab saiz nya yang kecil dan sp nya pun tahan berbanding dri soft baits yang lain. Antara produk grenti strike yg telah banyak berjasa. Kecil-kecil cili padi. Tak padan dengan kecik.

    Muhd Ridzuwan Ibrahim
    Muhd Ridzuwan Ibrahim
  • Produk Kanicen Nix memang terbaikkkkk...

    Jali Awang
    Jali Awang
  • Sp Kanicen Nix mmg terbukti garenti mencakop cubalah sendiri jika inginkan karen ditangan. Cubalah sendiri anda tidak akan menyesal.

    Nankairel Kril
    Shazarul Zars

meet our team

We are great team in a stream of Ultralight Fishing

Ahmad Aswadi

Product Tester

Ahmad Aswadi atau lebih dikenali sebagai Wadi; beliau adalah seorang pemancing ultralight yang amat teknikal. Setiap accessories yang digunakanya akan diteliti sebaik yang mungkin untuk mengetahui fungsi sebenar. Boleh dikatakan beliau juga adalah merupakan pemancing yang amat serius dengan setup yang seimbang dan sesuai dengan target ikan.

Wadi juga dikenali sebagai Otai Bulan / Tarpon kerana beliau amat meminati keunikkan ikan ini. Beliau lebih melapangkan masa dengan lebih dekat untuk mengetahui segala-galanya mengenai Tarpon.

Izhar Raihan

Product Tester

Lebih dikenali sebagai "Cikgu" mula meminati sukan memancing dari kecil tetapi tidak begitu aktif. Segalanya bermula pada awal tahun 2011 dan menjadi salah seorang ahli kelab memancing MK Brigade, Melaka.

Cikgu mula mendalami 'soul' Ultralight sejak hujung 2012 hasil dari hasutan kawan-kawan. Feel menarik ikan mula dirasakan sebagai satu cabaran yang memenuhi kepuasannya. Yang pelik, Cikgu suka memancing tetapi tidak suka makan ikan. Cikgu juga berharap kesedaran terhadap Catch and Release (CNR) lebih diamalkan ketika memancing.

Idy Cullen

Product Tester

Idy Mhmd atau lebih dikenali sebagai Idy Cullen mula mengenal dunia memancing dari kecil disebabkan bapanya seorang pemancing bottom. Pada tahun 2011 dia mula berkecimpung dalam arena casting dan menjadi tekong pancing (fishing guide) di Air Kuning. Customers kebanyakkannya pemancing dari Jepun dan tempatan.

Idy mula terjebak dengan Ultralight apabila di racun oleh Kanicen Nix. Sehingga kini pengalaman pertama tetap menjadi igauan yang tidak boleh dilupakan apabila berjaya menarik Peacock Bass menggunakan Ultralight.

Nankairel Krill

Product Tester

Nankairel Krill juga dikenali sebagai Nan adalah seorang pemancing yang lasak dan adventure. Bagi dia, selagi tidak berjaya mendapatkan ikan yang di targetnya dia akan mencuba sedaya-upaya mencari cara yang terbaik untuk mendaratkannya. Itulah kepuasan yang dicarinya.

Berminat dengan sukan ultralight sejak 2005 lagi akan tetapi kekurangan informasi dan panduan beliau tidak dapat meneruskan sehingga terjumpa Kanicen Nix. Kini Nan amat menggemari ikan Bulan / Tarpon kerana ia memberi tentangan yang hebat dan menguji segala skills sebagai seorang pemancing overall.

OUR CUSTOMERS & MEMBERS

Our Priorities

Counting Satisfied Customers

Counting Registered Members

Market Released Products

Improve Hours of Support

What We Do?

Our range of Products

  • All
  • Rods & Reels
  • Soft Baits
  • Hard Baits
  • Accessories
  • Leebass Ultralight Fishing Rod

    Leebass

    Rods & Reels
  • Micro Spoon - More Options

    Hard Baits
  • Grenti Strike Soft Baits

    Grenti Strike Soft Baits

    Soft Baits
  • More Options

    Soft Baits
  • Grenti Strike Micro Spoon

    Grenti Strike Tarponish

    Hard Baits

OUR BRAND & ASSOCIATES

The well-known brands and GROUPs we cooperate with

  • Kanicen Nix
  • FishingSifu
  • Ultralight Anglers
  • Official Ultralight Anglers Store
  • PB Casters
  • Snake Head Hunters
  • The Tarpon Hunters
  • DungunAngler Team
  • MK Brigade
  • The Casternation
  • The Ultralight Angler

OUR ACTIVITIES

You are welcome to join us

Ultralight Clinic
  • Ultralight Techniques
  • Ultralight Workshop
Premium Merchandize
  • Ultralight T-Shirt
  • Ultralight Stickers

Contact Us

We are looking forward to hear from you